Followers

Monday, 3 February 2014

Ujian dari Allah SWT

Assalamualaikum , selamat tahun baru , dah bulan dua bru update blog , sorry lah sebab lama tak update kan * bajet macam ade je org baca blok gua* haha kisah ape gua . sejak 3 4 menjak ni , gua ada masalah ah , Ujian utk gua kot .. naik huduh muka gua punya menangis , taknak menangis .. tp aku seorang hamba yang lemah , bila difikir balik .. aku fobia ape yg terjadi skrg ni . semuanya hanyalah kerana salah faham , kerana salah faham sudah menjadi fitnah . antara keluarga gua dan keluarga pihak sana (secret) manusia sentiasa melakukan kesilapan , bila berdakwah ada yang terasa hati , bila terasa hati mula nak marah , hati membuak buak dengan kemarahan .. bila perasaan marah menguasai diri kita , syaitan mula melaksanakan tugasnya . dan jadi lah porak peranda , masalah yang takkan selesai selain memaafkan dan meminta maaf ,ketepikan ego tu,  meminta maaf bukan bermaksud kita kalah atau kita lemah , begitu juga memaafkan orang .. memaafkan orang itu perbuatan yang sangat mulia , tetapi sukar memaafkan orang yang telah menzalimi kita , ya , aku dizalimi .. takperlu aku cerita kenapa aku dizalimi .. fitnah .. secara tak langsung , kita tak sedar yang kita fitnah orang tu ? selidik dah ? mana dapat info ? knp tak tanya direct kepada tuan punya badan ? perlu ke mendengar dari mulut orang lain ? bahaya ni , sbb kalau terbuat Fitnah , salah atau tak kita ni , kene lah minta maaf . kalau ni salah faham , kita bincang baik baik . bincang baik baik ?? tak ramai orang akan buat macam ni , tak profesional nye ? kata betul ? berani kerana benar babe .. face to face , selesai masalah , bukan nak gaduh , macam pihak belah sana pun , if ada kesalahan kene jugak lah minta maaf dan memaafkan , walaupun kita tahu sukar utk kita memaafkan , tp Allah SWT suka orang yang suka memaafkan , tapi aku ?? kau minta maaf kat aku dulu , baru aku maafkan , dan buang benda yang aku tak suka . aku ni dulu free hair ,skrg aku taknak dah tayang rambut aku , body aku . knp kau nk dedahkan aurat aku lagi ? nk bagi aku dapat dosa ? nak bg aku sakit hati ? nak ingatkan aku kisah silam aku ? sudah lah babe .. nampak dah hati kau macam mana . bukan aku tak hormat kau , tp kau tak hormat aku . walaupun aku dh berubah , aku tahu aku macam mana dulu , kau takpayah ingatkan aku . aku tahu diri aku . semua orang ada kisah silam , kalau boleh biarlah kisah silam tu hanyut dalam lautan , cewwahh emo lah pulak , hahaa .. aku masih boleh ketawa , tp itu hanyalah kepuraan ku sahaja , aku baik dengan kau ? nak jaga hati kau saja . hmm . buat lah ape yang kau suka . semoga Allah beri kebahagiaan kpd kau . aku takkan pernah lupa jasa baik kau terhadap aku . Allah sahaja yang mampu membalasnya .aku juga seorang pendosa , yang tak lepas yang tak lari dari membuat dosa , dan aku minta maaf kepada sesiapa yg telah aku sakiti,  suka atau tak aku tetap dengan keputusan aku . fullstop .Assalamualaikum ,