Followers

Thursday, 30 October 2014

Assalamualaikum .. 
Cuba teka sy kat mana sekarang * angkat kening * 
Sy di bawah pokok berhadapan dengan bukit .. Pokok .. Padang yg luas dan bersih .. Sambil menaip ini :) Allahu Allah .. Sungguh indah ciptaan Mu Ya Rabb .. Angin yang meniup kuat mencium pipiku. Kain tdung ku beralun alun dek terkena angin yg sangat nyaman dan tenang ..
daun daun berterbangan .. Indah sungguh Ya Rabb .. Aku bersyukur masih berkesempatan menikmaticiptaan Mu .. 


Ohyaa . Korang mak tahu tak . Hehe .. Mase otw nk g bawah pokok ni kan .. Sy bawa moto then naik bukit .. Bukit tu punyalah tggi tahap gaban ... Aku yakin boleh naik nii mesti leh lepas punya .. Tup tup enjin moto mati tetengah bukit jalan tu . Aku panikk . Aku nak buat apa ni .. Dah lah kaki tak sampai sangat nak pijak darat .. Ngee . Aku guna break tangan supaya tak tertonggeng ke belakang .. Kalau jatuh ke belakang .. Alamat nye masuk ICU lah aku .. Ngee .. Erh tapi bagus jugak an .. Aku pun takpernah masuk wad hospital tu .. Adoii . Pastu aku park moto kat bawah . Jalan kaki naik atas . Hahaa . Senang .. Nasib baik tak xcden kecil kecilan .. Cukup lah parut lama aku dulu bertempek kat tgn . Taknak dahhh .. Sakitt ohh ..
Hmm . Kalau ade novel nak dibaca skrg kan best .. Okay lahh . Kalau ade salah silap harap ampunkan . Hee . Aku ni mase pembukak cerita ja guna sy sy .. Last2 aku teruih lah senang . Mcm skema lak saye saye ahahha . Podahhh . Babaiii .


Assalamualaikum ..

Wednesday, 22 October 2014

Assalamualaikum .. dan selamat malam .. ehemm .. sejak dua menjak ni batuk semakin teruk .. kadang kadang ia buat aku sukar bernafas .. Ya Allah .. aku redho .. hmm .. ade ubat malas makan .. eh tapi tu bukan bukan batuk lah haha . beberapa bulan yang lepas aku g wat medical checkup .. aku didapati mengidap penyakit thalassaemia .. aku kadang kadang memang ade rsesatu mse tu tak larat . malas .. tah ah .. mungkin sbb aku tak bersenam hahaaha .. pemalas .. mkcik belikan aku ubat . aku makan 2 3 hri pastu tak makan dahh . bukan pe .. terlupa nak makan . hahaha .. kdg ubat tu wat aku rasa nak muntah peningg . errrkkkkk ..tak lalu ceqqq .. hehe .. tp setiap penyakit tu kite kene usahakan utk bg sembuh kan .. huhuu .. tp yang aku hairan . asal aku  ni batukkk je.. makin lama makin terukk .. huhuu . takpelahhhh :o

oklah . selamat malam .. sy doakan semoga Allah melindungi smua umat islam .. dunia akhir zaman .. semoga kita tergolong dalam golongan orang orang yg beriman ...

Assalamualaikum ..