Followers

Monday, 5 May 2014

nak pergi bangkok lagikk

Heyyoooo .. eeii rindu ah nk g bangkok lagi . bukan apa .. yang best kat sana makanan dia ! wuhuuuuu .. best gila steamboat .. special skli cili dia . wahahhaha . gilaaaa . aku suka pepedas ni .. hihi .. mmg memacam ah dorg reka makanan ni .. tetapi .. kat bangkok susah sikit ah cari makanan halal .. kalau nak pi .. pi kat sinthorn .. situ semua muslim .. best gilaaaa . hohooo .. jangan terpedaya dengan tut tut di bangkok . aku ngn family kene ah dia pi bawak kat restoran big seafood ah kan .. mmg makanan dia sedap gila ah kan . ketam dia banyak gila isi . bukan order banyak sangat pun .. last mse kami nk bayar dia charge sampai rm800 kot .. 4 org makan je .. if ketam sekilo rm70 sekor . taksampai kot rm800 . gila ahh . rerupanya kami kene tipu .. itu satu pengalaman ah kan . lepas ni kene berjaha2 .. nk buat hal tak leh .. sbb tepat orang kann .. so bayar je ah r800 uh .. nk wat camne . knn . kesian kt kami ohh . hoooooo .. Shopping kat sana .. best gila ahh .. aku awak 1k tak cukup kot .. lepas ni kene bawak 2 3 ribu bru cukup hohoo .. kalau orang yg gila shopping macam aku lahh .. kalau org tak suka shopping tu ikut dia ah nk bawk bpe .. kan . hahaha .. ok lahh .. ni lah gegambar kat bangkok .. sikit jeee punnn ...




ni mase nak balik dah atas flight .. hemsem ak at salleh uh hahah . tu tak hemsem pun . kawan dia hemsem . kakakaka . kidding ..

                                                                 kecik nye saye .. hehehe


uncle n adik . woot woot .. kat sinthorn mase ni .. baru lepas makan steamboat . hohooo

saye yg ayu dan bunga . hahaha

jangan suka menghina dan mencaci orang.

Assalamualaikum .. dan selamat petanggg .. aku hairan .. kenapa orang beragama atau orang berpelajaran tinggi ni .. suka perlekehkan org yg takbrpe nk pandai lah kan .. memula kenal .. nampak baik je .. kite pun ingat dorg suka ngn kita .. org kata depa ni mmg baik nak mampus ahh . bila ada satu masalah ke apa . terputus hubungan .. maka terkeluarlah kata kata kesat mereka ituuuuuu .. dari situ dah nampak .. rupa rupanya diorng tak suka aku .. terpaksa terima je mse memula .. malu kot sbb berkawan dgn org tak berpelajaran ni .. hello .. orang tak berpelajaran ni tak semestinya takdak ilmu.. kau takboleh sesuka hati menghukum orang .. kita semua adalah hamba Allah .. semua sama jaaa .. yg beza nya amalan .. haa lagi satu .. mentang hangpa rasa dah tinggi sangat agama hangpa ? hangpa leh kata org yg tak berpelajaran ni takdak agama ? hohooo .. dah melampau kan ? sesape pun geram kan ? aku dilahirkan sebagai umat islam ... dan aku ada agama aku .. agama ISLAM .. sape kau nak kata aku takdak agama ? hina sungguh aku di mata hang .. takpa .. semoga bahagia aku doakan ... semoga dapat org yang tinggi agamanya . berpelajaran tinggi sampai gayat nohhhh ...  nih aku copy .. hang islam kan .. mesti hang tau hina org apa hukum dia kn ??

Islam sangat menjunjung tinggi kepribadian dan nama baik setiap orang khususnya seorang Muslim dan Mukmin. Diriwayatkan dari Imam Musa Kazhim As bahwa suatu hari beliau berdiri di hadapan Ka’bah dan berkata kepada Ka’bah, “Wahai Ka’bah! Alangkah agungnya hakmu namun demi Allah hak seorang beriman lebih agung dari hakmu.”[1]
Dari sisi lain, Islam  memandang menghujat dan berkata tidak senonoh sebagai perbuatan tercela dan tidak terpuji. Rasulullah Saw bersabda, “Allah Swt mengharamkan surga bagi orang-orang yang gemar menghujat, berkata-kata buruk dan kurang malu yang tidak tahu menjaga omongannya.”[2]
Terkhusus kebanyakan tuduhan akan terlontar dalam ucapan-ucapan yang tidak senonoh dan dusta.
Al-Quran dalam mencela orang-orang yang menampakkan keburukan orang lain, menyatakan bahwa“Allah tidak menyukai seseorang menampakkan keburukan orang lain dengan ucapannya, kecuali orang yang dianiaya.” (Qs. Al-Nisa [4]:148)