Followers

Friday, 20 June 2014

Assalamualaikum ..

lia penat gila lahh .. penat penat pun still nak update blog .. hehe .. walaupun dah lapuk cter ni nk share jugak .. best tak kahwin ? hihi .. mesti lah bestkan ? bersama dengan orang yg kite sayang .. ada juga kahwin orang yang kite tak kenal . contoh pilihan keluarga .. kann . orang kata bercinta selepas bernikah ni sweet .. indah .. indah tak macam anak muda yg sedang hangat bercinta sebelum bernikah .. sweet sampai ke tua u know . insyaAllah .. kadang tu ade je bercinta 10 tahun .. nikah setahun dah cerai .. haihh .. tp nak wat camne kann ..huhu ..  .. sejak beberapa minggu yang lepas pak teh ia sudah sah menjadi suami orang .. dan aku turut gembire.. dpt makteh bru .. hihii .. barakallah ..



aku ? aku bile lak ? ahaaaahaaa . membujang lah aku . calon pun takdak lagi . yang ada ddulu macam hape . penipu bagai . yang alim ni lagi lah takleh caye . suke pergunakan orang ,, pastu maki keluarga kita kata tak ada agama bagai .. kutuk aku ni takde pelajaran . eeeiii . sakit hatii . haih  . mengimbas kembali nostagia lama lak . haha . dah malas mau ingat ..

rindu kampung lah .. hm .. rindu kekawan aku .. mak aku opah adik adik aku .. haihh .. takat ni jelah .. esok aku kene bangun awal .. koje . arghh .. nak bangun pagi yang malas tu hhaahaa .. okbaii



adik saye yayyaaa cekebom bom

Tuesday, 17 June 2014

salam alaikum .. hai korang .. lama lah lia tak update blog kesayangan nii . alolorhh ,, dah brhabuk .. nak kekemas sikit .. huhu . lia bz beberapa minggu ni .. alhamdulillah . bisnes online pun ok .. cuma kene usaha sikit .. huhu .. bukan sikit .. usaha baaanyyaaakkk . insyaALLAH  usaha  dan  doa itu perlu ..

nak cerita ape ek ? huhu

lia teringat mase pengalaman lia keje waktu sekolah dulu .. dan selepas sekolah ..nak cari duit ni bukan senang .. first lia keje mase lia form2 .. umur 14tahun .. keje di restoran makan .. seriusly .. teruk gila mse hari pertama keje .. rehat mase makan je .. takde 1jam ke ape mcm skrg ni .. dan dia tak bagi duk saja . ade saje dia bg keje .. mula pukul 9am-12am tp sebenarnya tak pun ..dia suruh dtg awal sikit 8.30am habis dlam pkul 1 2 pagi mcm tu .. gaji sehari rm10 ... act rm15 tp dia tolak duit makan minum .. berkira betoii . takpe lahh .. lepas tuu .. aku keje di kuala kangsar gerai makan .. tempat keje paling lia suka lahh haaa .. gerai makan cik mah dan kak mie .. dua beranak .. siang aku keje kat gerai anak dia .. malam lak keje kedai cik mah mak dia .. best giler walaupun penat .. dorang baik giler .. makan lah banyak mana pun situ .. free .. hehe . alhamdulillah .. rezki .. gaji sehari berpuluh jugak lahh .. syukur sangatt . dr situ aku dpat taaruf dgn kakak angkat .. aku sering diusik dengan seorang budak laki tu . huhu . bebudak lg mse tu .. hemsem gak haha . gatal2 .. tp aku wat tk thu je lahh . mak aku kata dia suka kawan ngn aku . tahlahh . ahaa .. ok dah ,, lepas tu .. mse aku form4 aku keje di kedai baju .. situ pun best sangatt . akak2 india tu baikkk sangat .. Allahu .. takleh lupa .. gelak tawa dgn mereka .. eheehee . n sampailah satu hari ni aku tertidur semasa kerja . masa tu jugak lah bos besaq mai . hahaha . apa lagii nasib kau lah lia kene sound .. malu2 .. takut semua ada .. hehe .. lpas tu dah habis spm .. kwan aku suggest aku kerja kat gerai makan mee udang .. best gak kje situ .. cuma makcik tu lakk nak satukan aku ngn anak dia .. aku mana berkenan . so aku tolak lah .. lpa pd tu .. mkcik tu mcm tak layan sgt aku . mse tu aku berenti keje dah . hehe .. ah lantak lahh .. aku cter ringkas je nii . banyak lagi .. and last skli umur aku 18thun sampai umur21 aku kerja ngn macik aku . aku niaga online kosmetik .. so . yeahh . aku happy dgn kerja aku .. alhamdulillah .. ada org tanya tak sambung bljr ? mmng ade niat n teringin nk sambung bljr .. mungkin belu rezki lagi kot .. atau takde rezki kot .. atau mungkin rezki aku tang meniaga .. Allahu'alam ... oklahh .. sampai ni je lah . assalamualaikum sahabat semuaaa ..