Followers

Tuesday, 28 May 2013

Kahwin ?

Assalamualaikum and hi gegadis and jejaka yang lawa hensem ,
baru balik dari pekan , huahuaa .
 ramai jugak ah kan orang kat pasar pagi tadi,
ramai jumpa kekawan lama , rindunyaaa ,
 tapi , dorang pun nak cepat kan ?
nak tahu ? ade makcik jual kuih ni , kata aku ni bila nak makan nasik minyak , padahal hari tuh aku baru aje makan nasik minyak , belambak gile wedding ,
HAHA. yep aku faham maksud makcik tu,
dia kata kalau ade orang minang , jangan ditolak ,
uish , ade pulak cenggitu ?
HAHA,takmoh aku , sebelum ni pun aku tolak ,
bukan apa , yelahkan sebab awal lagi lah ,
aku tak bersedia lagipun ,
tanggungjawab berat uh lepas kahwin ,
nanti kahwin , mestilah ade anak bagai,
oh tidakkkkk , aku tak bersedia lalui semua tu lagi ,
aku taknak akhiri zaman bujang aku , ekeke .
boleh hidup kot tanpa lelaki , ekeke ,
kejar kerjaya dulu,
nanti aku dah kaya , haa , barulah pikir semua tu.. ye dak ?
sekarang , duit pun keringg , HAHAHA..
ingat orang lelaki je ke kene simpan duit nak kahwin nanti, perempuan pun kene lah jugak membantu , kan ?
eh , untuk diri sendiri k ? ape ape masalah nanti senang , kita ada duit , ye dak ? cikgu aku pernah kata , nanti dah kahwin ,nak beli spender pun tak cukup duit , mintak kat laki , spender dah koyak * huarghh . takut betul bunyi tu, aku taknak jadi cenggitu , anda pun sama kan ?
haa , kalau nak cari pasangan hidup nie , kalau nak yang berduit , hemsem , kukuh pegangan agama, kita kena lah tengok diri kita dulu ok ? perbaiki diri kita dulu :D
orait? hhehee , nanti dah kahwin senang ,
adakah aku sedang merepek ? aku pun taktahu lah ape yang aku cakap , jasad aku yang menaip nii, roh aku yang bercakap .
huhuu , korang dah makan ? aku lapar . aku nak makan .
jasad aku malas nak taip dah , ohyea , rohani kita pun kene makan , apa makanan dia ? yea , betul tu  solat :)
aku nak pesan lah kan ,
*cari pasangan yang membimbing kita ke jalan Allah ,
*bukan kaki pukul
*bukan kaki botol
*bukan kaki lepak kedai kopi
*carilah pasangan yang jadualnya penuh dengan aktiviti yang baik , inshaaAllah
*yang penyayang , bertanggungjawab .memacamlah , anda pun tahu kan memilih pasangan yang baik ,
hee selamat mencariiii :D

aku ni pernah carikan jodoh kat orang , alhamdulillah , dorang dua tahun lagi nak kahwin, ekeekee ,

sape nak aku tolong carikkan ?
ceh , diri aku sndiri pun etah hape hape , semua menyakitkan hati , takpelah , asalkan orang sekeliling aku bahagia , aamiin ,
okaylah , kalau ade salah ke silap yang aku taip nie ,maafkanlah yer and sila tinggalkan komen , ok ? saya juga perlukan nasihat dari anda :)
okay , Assalamualaikum

Monday, 27 May 2013

Wedding kezen

assalamualaikum ,
and hai ! k lah , aku malas nak taip bebanyak ni , sakit hati semua ada ni , beberapa hari ni kan , bz g kenduri kekawan , kezen , semalam kawan aku bertunang , aku tak dapat datang , sebab aku terpaksa pergi gerik , sbb ada wedding kezen aku kahwin ,
 so. semua orang pakat nak kahwin sekarang ni nohh , huhuu , semoga kekal hingga akhir hayat inshaAllah sampai syurga :)
aku bila lagi ?
 hoii. awai lagik , hahaaa , best tengok orang kahwin ,
dapat hadiah , huahuaaaa .
yang best nyer ,jadi raja sehari tuu , bukan senang , sekali dalam seumur hidup tuh , ekeke,
 act , harituh ada orang melamar aku , tapi , masih awal untuk aku ,now orang tu dah ada pasangan hidup , alhamdulillah , bulan ni dia g umrah , maybe , huhuu . okaylah , assalammualaikum

Sedih

Assalamualaikum ,
korang sehat ?
aku ? aku sihat cume aku sedih :(
sedih kenapa ?
hurmmm..aku pun tak tahu .
aku rindu dia lah wei ,
tapi..dia rindu orang lain ,
arghh , kenapa dia buat aku macam ni we ?
aku ada perasaan jugak .
aku bukan nak merayu suruh dia balik kat aku,
tapi...
kenapa dia buat aku suka kat dia ?
then dia putuskan macam tu ?
sebab teringatkan ex dia.
kalau masih sayangkan ex , kenapa aku jadi mangsa ?
kenapa ? kenapa ? arghhh
and aku pi gatai stalk twitter dia , and aku dah tahu nama twitter ex dia tu . hurmm, sedih, tapi sape tahu kan ?
hope dorg happy lah ,
aku cemburu jugak lah kan , tapi hati orang kita takleh nak paksa . eh ?
aku takpaksa lah nak suruh dia suka aku ke tak ,
arghh.
dia yang tetiba datang dan pergi , huarghh ,
lebih baik tak kenal pun takpe kan ?
aku benci nak kekapel , takut jadi macam ni lah ,
bila kita dah sayang orang tu , tetiba dia pergi , hurmm hati sape tak sedih kan ? arghh ,
aku nak nasihatkan korang , bercintalah sebelum berkahwin , jangan kapel dengan orang yang kita tak suka then tinggalkan , nanti satu hari nanti awak jugak kene macam tu,and , and . jangan lah mainkan perasaan orang k ?
jangan jadi macam aku ni. bodoh . asyik terkena je , ok ?
boi
BROKEN HEART!!! ZZzzzzZZZzzzzzzzzz . go die

Saturday, 25 May 2013

selamat bertunang

Assalamualaikum ..
hello blogger ! ada sihat ka ? haa , yang free free tu meh nak story sikit en,act baru balik dari kenduri bertunang kawan , penatt :D aku lah jadi mak andam nye , ekeke,. bolehlah sesikit mekapkan ,alhamdulillah, majlis tadi berjalan dengan lancar sekali,aku dengan semangatnye bangun awal pagi, kikiki . sesampai dirumah kawan tadi, tolong sesikit hias dulang , nak tahu ? dulang semua tu dia sendiri yang hiaskan. cantik jugak ,banyak jugak hantaran dulang tu dalam 20 lebih, sedara sedara dia kasi kan , huhu . baik betul sedara dia, huhu nak tengok ? nii haa

cantik kan dia gubah ? huhuu .Nak tengok gambar dia bertunang ? lek luh ,act ni kawan adik aku , adik aku takdapat datang , so aku wakil kepada adik aku lah .kalau ade adik aku mesti best , aku ni dah ah kurang bercakap , kikii , kalau adik aku tu , potpet potpet , riuh , hehe .so masa aku sampai pepagi rumah dia tu , aku lapor senanya , hehee . mak dia suruh aku makan dulu , aku memalu kucing , takpelah ,sanggup berlapar , hehe .sebelum pihak lelaki datang, dorang ada buat bacaan surah Yassin,yang ketua baca yassin tu muda ,lelaki*mestilah lelaki kan ?  Ya Allah suara dia merdu baca yassin tadi , haih , terpikat pulak . HAHA . gatai naa ,bagus lah .untung sape dapat suami macam dia , entah lah , tak kahwin lagi kot . argh , abaikan .okay dalam pukul 1petang, pihak lelaki pun dah sampai , mak dia sarungkan cincin pertunangan dijari kawan adik aku ni ,nama yang bertunang tu NORAIKAH RASIDA, sedap kan nama dia ? secantik wajah tuannya , ekkee , panggil aika jep, cantik sesangat oh . hee <3 then lepas majlis sarung cincin tu ,ada lah orang ambil gambar pengantin ,biasalah ramai sangat orang nak bergambar , almaklumlah orang cantik ye dak ? hehe,pastu ada memakan pulaknye ,aku memang dah lapor dari pagi tadi lah kan , ape lagi , melantak lah , aish ganaih haih bahasa , hehe ,aku pun ajak kekawan makan sekali ,lelauk dia pun sedap , aku tak sempat nak makan kuih muih yang berlambak dorang hidangkan tu :( bukan dah habis , terlupa nak g amik , kalot sangat nak balik , hurmm , takpelah , nak buat macam mana kan ? takde rezeki , jam sudah menunjukkan pukul3 , haih . cepat betoi masa berlalu , then , aku pun blah lah dari situ , sekian trima kasih ! :D

ehh , japp . ni gegambar kat majlis pertunangan aika :)
thanks sudi tengok :D
 NORAIKAH RASIDA
SELAMAT BERTUNANG
 
Ha okay ni lah bakal suami dia , ekeke , dorang secocok

time nie , bakal mak mertua sarungkan cincin pertunangan :)

 Curi bergambar dengan tunang orang :p
Ha nie dengan budak comel , ingatkan dah habis sekolah ,rupenye baru form2 :)

Cantikkan aika ? muahhahahaaa

Eh , tak habis lagi lahh , ekeke .kekawan semua dah bertunang , ada yang nak kahwin pun ada , aku ni bila lagi ? oii umur aku baru 20 , lambat lagik , tak sampai seru lagi , hahaa . calon pun enggak ada lagii , sering disakiti , nyampoh ,haa , masa majlis tadi tu jumpa lah kawan lama aku ni .nama dia mardiah , cantik sangat k , takde boyfriend , anak yang baik , hehe .okay , ni gegambar aku ngn kekawan aku , 


 I LOVE YOU FRIENDS :*
ME AND THE GENG SITI MARDIAH ,SYAHIRA ZAHAR , AND SITI HAWA ,dorang ni kira macam sepupu lah , betoi ke ? hehe . k dorang lawa :)

Okay lah dah tengokkan ? k thank you sebab dah jelajah blog yang tak seberapa ini . dotttt . assalamualaikum , Eh , follow k :D

Thursday, 23 May 2013

Syasya

Kawan Dunia Akhirat .syamimi binti ishak

Assalamualaikum , haa , sihat ke ? korang tengah buat apa tu ? aku tahu . tengah stalk blog aku lettew sebab nak tengok kawan aku si syasya ni , ekeke . okay lahh . citer pasal kawan aku ni, kawan sejak sekolah menengah , walaupun kitorang terpaksa berpisah masa abis pmr (form3) dia berpindah ke terengganu , sekolah di sana , nampaknya dia lebih pandai sejak sekolah di sana , salu aku potong dia , ekeke , nampak tak ? kualiti pengajaran dari sekolah ke sekolah tu lain . kan ? hoi , mana ada lah .itu terletak atas kita sendiri , okay ? then , lepas abis SPM dia balik semula ke perak , dan tinggal bersama ibunya , hoi , mak dia lawa kott . lembut je bila berbicara .aku suka .then , aku happy sangat bila dia dah balik perak(kampung) lama gila tak jumpa . humm . rindu tahap cipan ,wakaka .hehe .nama kawan aku ni syamimi , aku lebih suka panggil SYA/SYASYA . dia baik sangat . aku sayang dia weh . hee ,Family dia semua cecantik , aku suka tengok akak dia , cun weh . kalau aku laki , ngorat habis , hahaaa .okay dia ada buka kedai di dot dot . takleh gthu , nanti korang rampas dia dri aku , hehe . takde lah , just kidding lah ,ni ah kawan aku yang paling cantik

Syasya ,sayang kau :*
jangan ngorat dia , dia aku punya , muehehe . 
kalau nak ngorat g jumpa family dia , 
sape main main kan dia , aku tumbok muka orang tu.
ceh , acah acah je berani nak tumbuk muka orang.


Haa.. dah tengok kan ? okay , thanks sudi singgah blog aku ni yang entah hape hape je .hope sape yang dah baca ni , rerajin le follow , haish , tu pun nak gthu ke ? hehehe . tak tak , gurau je . okay ,aku ni tak rajin nak taip pepanjang sangat nie , aku pun ada koje lain nak buat haa . hehe .

Haziq

Adik sepupu (Haziq) nama penuh taktahu , hahaa

okay , biasa lah ,kalau aku kat kampung ni , buat apalah sangat kan ? keluar,lepak lepak dengan si comel haziq niee,hee . dia ni anak pakngah and makngah aku , mak ayah dia pun lawa , haa .mana tak dapat anak yang omey omey cenggini .kalau korang tengok bebetul si haziq ni, serius , rase nak bawak balik rumah je , hahaa , dia tinggal kat belakang umah aku je pun , haziq ni suka naik moto dengan tokcik aku, suka g jalan jalan budak ni, kalau kita dukung dia , nak duduk sat . mulalah tak duk diam , nangis , nak suh kita berdiri lelama , bawa dia g jejalan kan . hehe,biase lah bebudak. lagipun aku suka bebudak ni , tambah lagi yang cecomel , eii , geram kat pipi haziq tu , setiap kali jumpa mesti cubit and cecium pipi dia , gebu , wangi , bau wangi baby , hee . orang kata bau bayi tu dari syurga kan ? hee .. jangan risau . kita dulu masa bayi pun cenggitu jugak kan , ekeke .semua orang pernah jadi baby , haih . bila jadi baby , semua orang nak cium , nak sayang , suka kita . bila dah besaq , huhh . hampeh , hehe . kalau nak bagi orang suka tu , buatlah sikap yang baik dan disenangi orang , ekekee , dah melalut kat mana dah aku niee ,haih ,hari ni tak jumpa haziq lagi , tidur lah tu , kalau dia dengan mak dia , dengan kita dia menyombong dah .amboii , berkepit ngn mak ajer ye haziq , comel betul haziq niee , nak tengok haziq tak ? hehee . haa ni dia adik sepupu aku yang commelll dengan aku , ekeke . nyibuk je aku .


Thursday, 16 May 2013






Mengidam kasut Ed Hardy



                          

nak tempah kasut ed hardy . arghh . tp size aku sebulan baru ade stock . humm . sodey sodey . takpe lah . tunggu jelah kann . ade banyak design lagi . tp yg tu aku tak jumpa. memang cantik lah kann . kasut yg dalam gambar ni yg original . hohoo . mau nye beribu wehh . heheee . haa . aku dah buat casing hp aku design ed hardy . ekekee . biase jer punnn .TARAAAAAAA . hihii

                              

 



Bukan Semua orang boleh terima kita

Assalamualaikum , hi disini saya nak story sikit ah kann.. bila kita mula kenal seseorang tu kann, dia kata dia suka kawan dengan kita ,sayang kita . tapi macam saya . susahlah nak percaya , saya kene kenal dengan orang tu lebih lama dan selalu berhubung . bukan boleh sehari dua dah nak percaya 100% . susah okay , ya , mungkin dia rasa kecik hati atau rasa yang tak syok lah sebab kita takpercaya dia kan. tapi kalau nak kita suka dia ,kenelah bersabar kann . kene lah faham kita .kalau dah rasa takleh nak sabar . go lah , blah dari hidup aku . senang kann. ekeke . takpe . kawan dulu . lelama aku sukalah tu . nak faham orang ni memang susah babe ,bukan senang . sebab kalau berlaku nya sesuatu hubungan tu seperti kawan atau kapel . aku serius habaq hang . tapi aku sering dipermainkan . aku taknak dah . tak larat . penat . ececeh . emo lah pulak . hehe..

             Betul weh, aku bukan budak sekolah nak main main cinta . macam cinta monyet bagai tu . buang masa lah babe . yes kapel tu tak digalakkan . aku lebih suka , kalau bebetul dah berkenan . silah lah meet family gua lu babe . eh acah gangster pulak nye ., hehe . kann .datang merisik dulu . kekenal dengan family kedua belah pihak . kann . ha pastu . masuk minang, kahwin terus . kan terhindar dari maksiat tuh . ekeke .tapi susah nak cari lelaki yang bebetul jujur lah nakkan kite ni ye dak ? kalau ada tu , Alhamdulillah . masih ada lagi lelaki yang gentle . ekeke . macam hape je ayat gua ni . haihh . awat aku rasa lapaq ha ? padahal dah makan dah tadi ,Maybe sebab masakan air tangan opahku kot . hehe . sedap uhhh .nyum nyum , haa sudah .dah melalut kat mana dah aku ni . hehe . tak boleh tidur lah . memikiorkan esok nak balik kampung . bukan aku taksuka . aku benci line kat kampung tuh . hurgh . tambah lagi line maxis . 

           Ohyer, dah melalut sekali lagi aku ni. dah merepek dah aku taip ni . hahaaa . okay lah . kepada kekawan yang diluar sana . carilah pasangan hidup yang boleh membimbing kita ke jalan Allah . inshaaAllah . aamiin . baiii


Pulang ke kampung


Assalamualaikum dan selamat malam semua .. hmmm , malam ni malam yang paling bermakna . ececehh . bermakna lah sangat kan ? hahaa . taklahh . hrmm ..esok nak balik kampung dah . alaa . cuti sebulan ouhh . dah lah takde wifi semua . acano nak hidup ? hahhaha . just kidding * hmm . yelahh . kat kampung tu dengan line yg sangat kemabab . bukan lembab lah langsung takde line. kenapa ? kenapa ? arghh . macam mana aku nak update blog lagii. terpaksa pergi cc lah camni . hehee
             Aku balik kampung sebab nak jaga opah aku . bergilir dengan adik adik aku , hmm . ingat nak kerja sambilan lah kat kedai makan makcik yg aku pernah kerja dulu..best gak en, hehari duit masuk..yelahh zaman sekarang banyak pakai duit oh . haih . aku pun fikir banyak kali jugak nak kerja atau tak . arghh . satu je masalah aku, nanti kerja mesti kene bangun awal kan ? Hahah . aku malas lah nak bangun awal . dah lah takboleeh tidur balik . argh . kalau macam bangun subuh tu aku salu tidur balik . hmm . kalau kerja kat kampung nnt . mesti aku tak cukup tidur. sebabnya aku kerja dgn makcik aku kat kedah kerja kekadang petang . kadang pagi . ok lah tu . hehe . tapi takpe lah . disiplin sikit en aku kalau bangun awal . takde lah opah aku berleter memanjang , parah telinga aku nak dengar . ekeke . tahu , tu semua utk kebaikkan aku. aku faham .. tapi jangan lah anggap aku ni macam budak kecik . kann . haihh . susah jugak cam tu.
             ohye, sebut pasal balik kampung esok . hehhe . lama jugak tak usha skandal skandal aku . kahkahh . takde lahh kawan aje tuu. hmm . rindu kekawan aku kat kampung tu , ingat nak jumpa dorang . haihh . banyak benda jugak lah aku nk kene buat bila balik kampung nanti , dah macam orang bisnes besaq lah pulak , hehe . tp best jugak en balik kampung. rasa tak sabar pulak . haihh . rindu rindu . rindu kat tokcik depan rumah aku kat kampung tu ha .. tengok lembu dia , dulu masa aku kecik ada jugak bagi makan lembu tokcik aku. ekeke . comel je *tu pun comel ke ?* Hhaha . whatever lahh . haihh . rasa taknak tidur pulak malam ni, mesti aku rindu kat bilik aku nanti, hmm.. okay lahh..sampai ni jelah yer. selamat malam semua dan Assalamualaikum ( ha jawab salam aku tu, haha)